clkh

charmigt lättsamt knasigt hälsosamt

På gång!!!

Kategori: Allmänt

Nu är jag på hemmaplan och på gång! Träningen har börjat väldigt bra och jag har träningsverk så jag knappt kan gå i dag.. skönt med träningsvärk!
Det bästa med att träna är
: svetten som rinner (om jag inte svettas på ett pass har jag inte tränat, tänk på att kroppen rensar ut slagg med svetten också så svettas mer!) hållningen känns så mycket bättre (jag känner mig snyggare bara av det ;)), jag blir på bättre humör och har mer energi till resten av dagen.

Som jag har nämt tidigare är det viktigt med bra skor och jag har äntligen köpt mig ett par nya uteskor som jag skall använda riktigt mycket! Grejen var det att jag har slitit mina skor på utsidan (supinerat) och det kan vara för att min förra sko har varit för hård på insidan och alltså gjort att jag har gått mer på utsidan, så om ni har ojämn slitning på skorna, kolla upp det så får du rätt sko, värt att tänka på!


Snygga va?!
Skall slitas med hälsan!

Sköna dag!

Kategori: Allmänt

Att träna på morgonen har aldrig varit en hit för mig, men det är ju riktigt skönt att ha svettats innan jobbet! Så blev det även i dag och jag känner verkligen hur hållningen blir bättre och bättre ju mer jag gör mina pass :) Har också hittat en form som jag verkligen trivs med, viktigt för att träningen skall bli av.

Det var inte så mycket jobba i dag, endast fyra timmar. Fick iaf mina ben vaxade, behövdes verkligen! Och så färgade jag mina ögonfransar, det är så praktiskt att göra det, jag som inte alltid orkar med maskaran! Kan verkligen rekommendera det, iaf prova!!

Ja nu är det egentligen bara att sätta igång med städningen men jag sitter nog här en liiiten stund till, städningen kommer ju ändå att finnas kvar till senare ;)

Trevlig helg på er :)

Vänner funkar alltid

Kategori: Allmänt

I dag har inte varit den muntraste dagen, jobbigt med dom dagarna och det är tyvärr dom närmaste som dras med..
Nu skall jag se på Vänner. En serie som jag verkligen har fastnat för. Rekommenderar den starkt!

I morgon är det en ny dag och en dag närmare hemfärd.

Ha en trevlig påsk!

Dagens!?!?

Kategori: Allmänt

Dagens värsta: jobba i 30 gradigt rum (varmt!!!)

Dagens intressanta: jobba i total tystnad (kunden ville inte ha någon avslappnande, svävande musik, väldigt behagligt faktiskt!)

Dagens "Ooops": glömde lägga plast på bänken vid lerinpackningen....!!

Dagens bästa: Fåglarnas kvitter!!


Om en vecka
vid den här tiden kommer jag befinna mig i Linköping. :D Kan inte vara gladare just nu!! Jag hörde fåglarnas sång riktigt ordentligt när jag gick hem från jobbet i kväll, nu har dom äntligen funnit till Skei också!! Jag älskar ljudet av kvittrande fåglar och dom är så söta när man ser dom skutta fram på sina små ben, Underbart!







Skeikampen i dag!

Kategori: Allmänt

Lite uppdatering från Skeikampen, knappt två veckor kvar nu, och så kom snøn tillbaks i går, vet inte om jag skall skratta eller gråta.. Men kul før dom som kommit hit før att åka skidor, riktigt bra backe i dag! Graderna på termometern stiger stadigt och jag hoppas åter igen att det fortsatter så!

Här kommer några bilder från min härliga promenad till jobbet strax innan tiotiden i dag!

Skeikampen!  Med Nystua i backen där du kan äta nygräddade vofflor!
Skeikampen!  Med Nystua i backen där du kan sitta och sola och äta nygräddade vofflor!


Det har bildats en bäck av vattnet som smälter, så härligt porlande ljud det är!
Det har bildats en bäck av snøn som smälter, så härligt porlande ljud det är!


Entren till Hotellet och därmed jobbet, häftigt när man kan se Skeikampenberget i fønstrena!
Entrèn till Hotellet och därmed jobbet, häftigt när man kan se Skeikampenberget i fønstrena!
Vill ju inte riktigt gå in n
är det är så här fint väder ute..
(Klicka på bilden så kommer du till Skeikampens hemsida).


Väl inne vid receptionen träffar jag Bjørg och Iver!
Väl inne vid receptionen träffar jag mina trevliga kollegor Bjørg och Iver!



Rekommenderar hårkur med..

Kategori: Allmänt

..REDKEN Smooth Down
Om ditt hår är som mitt?! Tjockt, svårformat och torrt... prova den här produkten!
Jag har använt den 1 gång i veckan i 1 månad nu och är helnöjd! Håret känns mjukt och inte lika frizzigt!! :)


SMOOTH DOWN  BUTTER TREAT

Supersnabba och jättegoda kladdisen!

Kategori: Recept

I kväll skall vi ha middag hemma hos oss, det är lite avslutningsmiddag för säsongen. Jag skall servera desserten, den är redan förberedd och redo för garnering och servering då jag gjorde den i går (tycker den är godare dagen efter jag lagade den). Här har ni mitt favoritrecept!

Ingredienser:

100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

G
ör så här:
Ugn 175°. Smält smöret i en kastrull, ställ av från plattan. Blanda i socker och ägg. (Har du värmt smöret för varmt kommer ägget att klumpa/steka sig).
Blanda i de resterande ingredienserna, blanda väl, inga klumpar.
H
äll smeten i en smord och bröad form.
In i ugn ca 15-20 minuter. (
Du får känna efter hur just du vill ha den).

Servera varm med vaniljglass eller sval med gr
ädde och bär!

Ett litet tips f
ör att få den ännu lite godare, smält lite 70%-ig choklad tillsammans med smöret och ha i lite pressad saft av apelsin, det kommer lyfta smaken ännu mer!

Lycka till!

Drömma

Kategori: Allmänt

Hej,
Jag älskar att drömma och det som är så bra är att det går att drömma på olika sätt. Ta dagdrömma till exempel, du kan verkligen drömma om allt du vill vara med om eller allt du har varit med om, men det bästa är att du kan fantisera ihop vad som helst, måla din egen bild och försvinna in i din egen värld!
Sen har vi drömma som du gör på natten. I natt drömde jag så härligt att jag nu på morgonen bara ville ligga kvar och fortsätta min dröm. Jag har länge gått och tänkt att jag skall börja dansa igen när jag kommer till göteborg och jag har även tänkt att jag vill börja packa för att åka hem. Ja det blev två drömmar av allt det här och jag vaknade med ett leende på läpparna :)

Det finns ju så att man kan träna sig till att styra sin egna dröm, på natten, min pojkvänn har pratat en massa om det men jag hänger ändå inte med. Men väldigt intressant, då hade det ju bara funnits bra drömmar! :)

Ingen kan ta dig ifrån att drömma!

/Christina

ps. i morse när min pojkvän kom hem från nattjobbet, vaknade jag till och upptäckte att han stod med en kamera i handen, och jag kände att jag låg med munnen öppen, så där som man bara gör i bland!! Han han inte ta någon bild som tur är!

Bara tre veckor nu!

Kategori: Allmänt

Hej,
Jag kan inte førstå att tiden har gått så fort, ena månaden efter den andra har kommit och gått och nu är det bara tre veckor kvar av min säsong på Skeikampen Spa. Lite sorglit då jag har trivts väldigt bra.
Men nu ser jag fram emot nya utmaningar och skall verkligen børja träna igen, längtar verkligen. Bara før att det endast är kort tid kvar nu så kommer det säkert gå lite saktare skulle jag tro.. Jag vill helst børja pack nu! ;)

Jag åkte før att jobba i Sälen først, i november, precis innan fick jag och min pojkvänn nys om ett jobb här i Norge och kännde att det lockade mer. Vi jobbade endast en månad på Norrsken Spa på Experium och stack sen hit før att lämna av alla saker och kolla in stället och träffa vår chef. Vi åkte till Linkøping før att fira jul och på juldagen var vi på resande fot mot Norge och jobb dagen efter.

Min familja var ju här och hälsade på før ca två veckor sedan och det var jätteskønt att se dom igen! Så nu ser jag fram emot att komma hem en sväng før att ta ikapp allt som har hänt hemma och träffa alla jag inte har sett på väldigt länge!

Jag känner att en massa ny energi har kommit till mig och det är så skønt! Den skall jag behålla och gøra något väldigt bra med! :)

/Christina